Agoo Festivalen

Agoo Festivalen

Agoo Festivalen – En dag med olika konstformer och kulturer

Agoo Festival har ordnats i Vasa sedan 2012 och samlar människor som vill mötas av kärlek till musiken och dansen över kulturgränserna. Också i år bjuder festivalen på mångsidig musik, dans, mat och workshops utan kulturella, språkliga eller genremässiga gränser. Det finns program för alla åldrar och smaker.

Festivalens huvudartist är Vasabaserade indiebandet Timshel. Bandet som började som ett soloprojekt 2011 har vuxit till ett indieband som turnerat både internationellt och på inhemska festivalscener.

Folkmusikerna Marianne Maans och Desirée Saarela-Portin bjuder på barnkonserten ”Skrubiluttan Å Skrubilej”. Rapparen Elvido från Helsingfors bidrar med ett viktigt perspektiv i sina låtar där han rappar om sina erfarenheter som rörelsehindrad musiker. The Slag Brick Project bjuder på instrumental fusionjazz. Övriga artister är Erik Sjöholm, Susanne Marins, BTNP, Kpanlogo Yede High Life Band, Honky Tonk Renegades och Tulenkulkijat. Det bjuds också på dansuppvisningar i samba och magdans.

Under festivalen ges det möjlighet att delta i workshops som afrikanska trummor, storytelling, salsa och afrikansk dans. Dessutom hålls en öppen jamsession där alla intresserade oavsett musikalisk eller kulturell bakgrund kan medverka. Inträdet är fritt till alla programpunkter. Mera information om de medverkande artisterna och om workshoparna hittas på festivalens hemsida.

Festivalen hålls på Vasa torg, i tält som sätts upp på torget och på torgscenen. Bammy’s Kitchen står för matserveringen under festivalen.

No Comments

Post A Comment